Pazartesi, Temmuz 4, 2022
  • Giriş
  • Kayıt
Ne Haberler
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Dünya
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Dünya
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
Ne Haberler
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
Ana sayfa Haberler

Yerli aşı faaliyetlerinin önemi!

01/06/2021
Kategori Haberler
0
Yerli aşı faaliyetlerinin önemi!
0
Paylaşım
Share on FacebookShare on Twitter

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Türkiye’de devam eden yerli koronavirüs aşısı geliştirme faaliyetleriyle alakalı, senede bir ya da iki defa aşılamanın toplum için gerekli olduğunu, mutasyonlar da göz önüne alındığında yerli aşı faaliyetlerinin çok daha önemli bir fayda sağlayacağını belirtti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metintaş, sağlık çalışanlarının Türkiye’de ilk vakanın kaydedildiği Mart 2020’den bu yana büyük özveriyle süreci idare ettiğini ifade etti.

Yerli aşı çalışmaları sürüyor

Metintaş, sağlık sektörünün meslek şehitleri de vererek canlarını hiçe sayarak salgınla savaştığını belirterek, “Sağlık çalışanlarının gerçekten son 50 yılın en önemli mücadelelerinden birini verdiğini açıkça söyleyebiliriz. Bu mücadele takdirin üstündedir.” şeklinde konuştu. 17 günlük “tam kapanma” döneminin sonrasında vaka sayılarının düşeceğini fakat bu durumun kalıcılığı hakkında şüpheleri olduğunu dile söyleyen Metintaş aşılamanın devam ettiğinin altını çizdi. Metintaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Toplumun en az yüzde 50’sinin doğal ya da aşılanma ile immünize olduğunu kriter alırsak bu oran gerçekleşene kadar tedbirlere titizlikle uymak gerekir. Aşılanma mutlaka hızlandırılmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Tedbirler tedricen gevşetilmelidir. Yani daha kalabalık yaşam ve çalışma ortamlarının normalleşmesi daha ileriye bırakılmalıdır.” Maske ve mesafe kuralının kesin olarak devam ettirilmesine ihtiyaç olduğunu belirten Metintaş toplulukla aktivitelerden mutlaka uzak durulması gerektiğini ifade etti. Hasta veya temaslı kişilerin bunu saklamaması, hemen bildirdirmesi gerektiğinin altını çizen Metintaş, “Vaka sayısı azaldığında filyasyon çalışmaları daha önemli hale geliyor çünkü daha etkili oluyor. Bu nedenle tam kapanma sonrası filyasyon çalışmaları daha bir güçlü hale getirilmelidir” şeklinde konuştu.

“İKİ DOZ AŞI YETERLİ DEĞİL” ÖNGÖRÜSÜ

Koronavirüs için iki doz aşının yeterli olmayacağı tahmininde bulunduklarını ifade eden Metintaş, “Muhtemelen birkaç yıl boyunca grip aşısı gibi ama ondan çok daha yaygın olarak koronavirüs aşılaması devam ettirilecektir. Yani 2021 yılı sonbaharı ile yılda bir veya iki kez koronavirüs aşılaması toplum için gerekecektir. Bu durumda mutasyonlar da dikkate alındığında yerli aşı tahmin edildiğinden çok daha önemli bir işlev görecektir. Umarım 2021 sonbaharına yerli aşı yetişir” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Metintaş, yerli aşı ve ilaç geliştirme faaliyetleri hakkında da değerlendirmeler yaparak, “Önümüzdeki sonbahara kadar Türkiye için en az iki çeşit aşının mümkün olacağını düşünüyorum ve umut ediyorum” diye konuştu. “Virüsün mutasyona uğramasıyla dünya genelinde pek çok varyant çıktı. Türkiye’ye özgü varyant teorik bakımdan mümkün, pratikte düşük bir ihtimal.” şeklinde bir açıklamada bulunan Metintaş, çünkü mutasyon gelişimi için hızlı bulaş, ilaçların düzensiz tüketimi, eksik aşılama, beraberindeki diğer viral enfeksiyonların risk teşkil ettiği, bu risklerin Türkiye için çok etkili olmadığı düşüncesinde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Metintaş, “Şimdiye kadar dünyada bitmemiş pandemi olmamıştır. Bu pandemi de bitecektir, yeter ki biz hep birlikte mücadele etme inancımızı kaybetmeyelim” şeklinde konuştu.

Bir sonraki içerik
Enflasyonda Yunanistan ekside, Türkiye çift haneye demir attı

Enflasyonda Yunanistan ekside, Türkiye çift haneye demir attı

ÖNERİLEN HABERLER

HERKESİN KONUŞTUĞU METAVERSE BÜYÜK BİR FIRSAT MI?

HERKESİN KONUŞTUĞU METAVERSE BÜYÜK BİR FIRSAT MI?

Altın fiyatları ve dolar/TL son durum 19.11.2021

Altın fiyatları ve dolar/TL son durum 19.11.2021

Türkiye’nin maden dış satımı yüzde 48 yükseldi

Türkiye’nin maden dış satımı yüzde 48 yükseldi

Bir kişinin yatırım maliyeti 656 bin lira

Bir kişinin yatırım maliyeti 656 bin lira

İnşaat malzemeleri sanayi endeksi 2 ay sonra düşüş yaşadı

İnşaat malzemeleri sanayi endeksi 2 ay sonra düşüş yaşadı

China Evergrande Group zararına hisse satışı yapıyor!

China Evergrande Group zararına hisse satışı yapıyor!

ETİKETLER

ABD Altın AMAZON Avrupa bitcoin bitcoinpro bitcoinyükseliyor Borsa corona covid-19 Dolar Donald Trump Elon Mask finans hisse hissesenedi işsizlik Kapalı Maraş KKTC kripto kriptogundem kriptogündem kriptopara Kırgızistan magazin Maske milyoner pandemi para parakazan salgın Serenay Sarıkaya seçimler trump Türkiye WHO yangın yatirim yatirimdanismani yatırım Yunanistan zengin zenginol İngiltere İstihdam
Ne Haberler

Türkiye'nin ve Dünya'nın son dakika gelişmelerini anlık takip edebileceğiniz en iyi haber sitesi.

Bizi takip edin:

Son Haberler

  • HERKESİN KONUŞTUĞU METAVERSE BÜYÜK BİR FIRSAT MI?
  • Altın fiyatları ve dolar/TL son durum 19.11.2021
  • Türkiye’nin maden dış satımı yüzde 48 yükseldi

Kategoriler

  • Dünya (298)
  • Ekonomi (525)
  • Haberler (1.572)
  • Kültür (35)
  • Magazin (107)
  • Politika (2)
  • Spor (4)
  • Uncategorized (13)
  • Yaşam (31)

Dünya

HERKESİN KONUŞTUĞU METAVERSE BÜYÜK BİR FIRSAT MI?

HERKESİN KONUŞTUĞU METAVERSE BÜYÜK BİR FIRSAT MI?

Altın fiyatları ve dolar/TL son durum 19.11.2021

Altın fiyatları ve dolar/TL son durum 19.11.2021

  • Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası

© Copyright 2020 Ne-haberler.com tüm hakları gizlidir.

Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
  • Home
  • Politika
  • Ekonomi

© Copyright 2020 Ne-haberler.com tüm hakları gizlidir.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In